»Z žalostjo v srcu sem izvedel, da nas je Jolanka prehitro zapustila. Kot župan sem z njo vedno odlično sodeloval. Hvala, Jolanka, za vse dobro, kar si storila za svoj kraj in občino. Počivaj v miru. Izrekam iskreno sožalje svojcem,« je župan občine Moravske Toplice, Alojz Glavač, žalostno vest delil na Facebooku.

Pokojna Jolanka je bila predsednica Krajevne skupnosti Andrejci in se je aktivno zavzemala za razvoj vasi in širše skupnosti. »Nikoli ni zavrnila pomoči in sodelovanja na vseh področjih delovanja občine. Aktivno se je vključevala v odbore in delovna telesa občine. Nazadnje je sodelovala tudi pri letošnji čistilni akciji in kresovanju. Nikoli ni tarnala nad svojim zdravjem, ampak je delovala aktivno do konca. Jolanka Horvat je bila izjemna ženska, pogumna in neumorna. Zahvaljujemo se ji za njeno delo. Naj počiva v miru,« so zapisali v slovo v občini.

Po Wikipediji:
Občina Moravske Toplice je ena od občin v Republiki Sloveniji, locirana v Prekmurju, s središčem v Moravskih Toplicah. Meji na Madžarsko in v njej živi tudi pripadniki madžarske narodne skupnosti. Kmetijstvo in turizem sta glavni gospodarski panogi v občini. Moravske Toplice, sedež občine, so se iz nekdanjega kmečkega naselja razvile v pomemben zdraviliški in turistični kraj, potem ko so leta 1960 pri iskanju nafte na globini 1417 metrov odkrili vročo mineralno vodo s temperaturo 72 stopinj Celzija. Okoli vrelca se je razvil zdraviliški park Terme 3000. Na območju občine se nahajajo tudi kulturno-zgodovinski spomeniki, kot sta romanska rotunda v Selu in Plečnikova cerkev v Bogojini.

N. D.; Foto: Shutterstock

LEAVE A REPLY