Slovenske novice poročajo, da je po objavi članka o šoku, ki ga je doživela Miša Molk na RTV Slovenija, ko ji je bilo sporočeno, da mora prevzeti vodenje rubrike Prestiž na drugem programu ali pa ji grozi izredna odpoved, v elektronski nabiralnik prispel odziv Valentina Areha, ki je bil takrat del vodstva RTV Slovenija.

»Žal je njegova izjava v celoti neresnična. Žalosti me, da nekdanja ugledna televizijska osebnost, ki smo jo pred 30 leti vsi radi spremljali na zaslonih, v javnosti podaja lažne izjave,« trdi med drugim Areh. »Odločili smo se, da povečamo število oddaj Z Mišo. Upali smo, da bo tedenska oddaja bolje sprejeta med gledalci, hkrati pa je morala Miša Molk ustvariti več kot 10 intervjujev, saj je prejemala plačo z dodatki v višini skoraj 4800 evrov bruto.«

»S tem, ko Miša Molk trdi, da ji nihče ni sporočil, da bo njena oddaja ukinjena, in da ji nihče ni utemeljil razlogov, je jasno, da načrtno in zavestno laže. Njeni motivi so mi neznani. Vse sestanke o oddaji Z Mišo je tajnica direktorja TV Slovenija zabeležila. Resnično me žalosti, da glede na to, da sem Mišo Molk res cenil in da smo ji ponujali še več oddaj v nasprotju s preteklimi vodstvi RTV, se zdaj od TV Slovenija poslavlja z lažmi. Težko razumem, da se nekdo v starosti 69 let do zadnjega upira upokojitvi, kljub temu da mladi novinarji ne dobijo priložnosti za delo,« še dodaja.

Legendarna voditeljica oddaje ne bo prevzela ponujenega vodenja rubrike in se bo poslovila od RTVS 30. junija.

Kdo je Miša Molk?
Miša Molk je diplomirala iz novinarstva leta 1980 na Fakulteti za sociologijo, politologijo in novinarstvo v Ljubljani, za kar je prejela študentsko Prešernovo nagrado. Že med študijem je delala na RTV Slovenija, najprej kot honorarna sodelavka v uredništvu Mladinskega in otroškega programa, od leta 1979 pa kot redno zaposlena urednica in televizijska voditeljica. Na RTV Slovenija je opravljala različne vloge, med drugim je bila urednica, voditeljica, scenaristka, novinarka-komentatorka (1989-1995), odgovorna urednica športnih in razvedrilnih programov (2004), voditeljica in vodja projektov (2004-2008) ter varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija (2008-2013). Po izteku petletnega mandata na tem položaju jo je zamenjal Lado Ambrožič.

Urbanija je postavil ultimat, Miša Molk se poslavlja.

N. D.; Foto: Facebook

LEAVE A REPLY