Siam Commercial Bank purchases 51% stake in crypto exchange Bitkub

0
329
Advertisement

Thailands eldste bank planlegger å bli majoritetsaksjonær i en av landets største kryptovalutabørser etter å ha kjøpt 536,7 millioner dollar.

I følge en kunngjøring tirsdag forventes Siam Commercial Banks datterselskap SCB X Group å kjøpe en 51 % eierandel i Bitkub i Thailand for 17,85 milliarder baht (omtrent 536,7 millioner dollar) innen andre kvartal 2022. Børsen sa at avtalen er underlagt SEC-godkjenning Thai Stock Exchange, eller SEC, er landets sentralbank.

Aarthit Nantawitaya, administrerende direktør i Siam Commercial Bank, sa at oppkjøpet var basert på veksten av digitale aktivaselskaper de siste to årene og deres forventede langsiktige verdi. Selskapet indikerte at det har som mål å styrke og utvide det digitale aktivaøkosystemet i Thailand.

“Bitkub har nådd det punktet hvor vi har blitt en viktig struktur i Thailands fremtidige økonomi,” sa Jirayut Srupsrisopa, grunnlegger og administrerende direktør i Bitkub. “Bitkub er ikke lenger bare en oppstart. Det begynner å trenge en infrastruktur for Financial Industry 3.0 i Thailand.”

Bitkub er en av få kryptovalutabørser i Thailand som opererer med godkjenning fra landets Securities and Exchange Commission. Etter at den reviderte kryptoforskriften ble gitt i november 2020, påla Finanstilsynet Oslo Børs å stoppe tjenester og fikse strømbrudd i perioder med stor etterspørsel. I følge data fra CoinMarketCap nådde børsens handelsvolum over 274 millioner dollar i løpet av de siste 24 timene.

RELATERT: Upbit lanseres i Thailand bare dager etter at regulatorer har suspendert Bitkub

Regulatorer i Thailand har utstedt en rekke retningslinjer for individuelle kryptovalutahandlere og selskaper. I juni utstedte SEC-tjenestemenn en uttalelse som forbød thailandske børser fra å håndtere meme-baserte tokens, fan-baserte tokens, non-fungible tokens (NFTs) og listede tokens. Regulatoren foreslo også et sett med retningslinjer i august knyttet til deponering av investorbeholdning av kryptovaluta som holdes av operatører av digitale aktiva.

Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here