Planet TV je poročal pretekli teden, da je Tina Gaber, sedanja partnerka predsednika vlade Roberta Goloba, sodelovala pri promociji piramidne sheme. Več sto ljudi je bilo zavedenih z obljubami o velikih zaslužkih.

Mirko Mayer, urednik Planet TV, je razkril nadaljevanje zgodbe. Objavil je posnetek, v katerem nekdanja lobistka in misica, danes bolj znana kot borka za živali, promovira kripto valuto Estatium. V videu, ki je bil posnet v Monaku, se večkrat pojavi tudi Klemen Nicoletti, ki je znan iz zgodbe s hitrimi testi Majbert Pharm. Mayer razkriva: »Še ena kriptoprevara iz leta 2018 z udeležbo ‘prve dame’ – Estatium. Ekipa je z obljubo, da gre za revolucijo pri najemanju nepremičnin in da bodo vlagatelji dosegali visoke donose, zbrala 2,1 milijona evrov in nato preprosto izginila s tem denarjem.« Reklamni spot za vlagatelje Estatiuma in ponujene storitve si lahko ogledate v priloženem posnetku, ki je v angleškem jeziku.

Po poročanju Nova24 je zgodba s hitrimi testi podjetja Majbert Pharm povzročila državi okoli milijon evrov stroškov, saj je testiranje za en dan ustavljeno. Klemen Nicoletti in njegova poslovna partnerica Anja Jenko sta za posel dobila denar od njenega očeta Janka Jenka, nekdanjega člana Liste Gregorja Viranta in nekdanjega nadzornika Slovenske industrije jekla (SIJ). Nicoletti in Jenkova sta solastnika podjetja MAJBERT Pharm d.o.o., kjer Nicoletti zaseda 40-odstotni lastniški delež in opravlja funkcijo direktorja, medtem ko Jenkova ima 60-odstotni lastniški delež. Podjetje se ukvarja s prodajo farmacevtskih izdelkov, medicinskih pripomočkov in nudi poslovne storitve. Jenkova je na družbenih omrežjih znana kot vplivnica, ki rada razkazuje svojo goloto. Na njenem Instagram profilu je veliko fotografij z jahtami in dragimi potovanji, podobno kot Gaber, s katero očitno osebno pozna. Na eni od fotografij sta celo skupaj z aktualno premierjevo ljubico. Gaber in Nicoletti sta bila nekoč par.

Tina Gaber je znana slovenska manekenka, lobistka, zagovornica pravic živali in spletna vplivnica. Poleg tega je bila tudi Miss Hawaiian Tropic in se je povezo

LEAVE A REPLY