Svojega časa je Branko Krklec delal kot obrtnik, vendar so se mu nakopičili dolgovi. V Rogaški Slatini so mu celo zasegli hišo, zaradi česar se je s svojo ženo preselil v okolico Šmarja pri Jelšah.

CELJE – Od tragedije na Celjskem, kjer sta umrla pomočnika sodnega izvršitelja Nataša Zadravec Klement in njen nečak Aleksander Klement, je minilo že več kot leto dni. Obiskala sta dom 67-letnega Branka Krkleca, da bi mu zasegla avtomobil, njegovega Citroëna, vendar se je zgodila tragedija. Krklec je oba ustrelil s strelnim orožjem.

“Povedal sem jima, da je za avto naslednji dan razpisana dražba in da je ženin avto, zato ne dovolim, da ga odpeljeta. S pomočnikom izvršitelja sva se tudi sporekla, zato sem šel v hišo po pištolo. Ko sem se vrnil, je med nama izbruhnil prepir, žena pa naju je poskušala ločiti. Takrat je pomočnik iztegnil roko in me s solzivcem poškropil z razdalje približno 25 centimetrov. Takoj sem bil onesposobljen, nisem ničesar videl. Takrat sem enkrat ustrelil v zrak, nato sem se obrnil in še dvakrat ustrelil. Tako se je zgodilo, kar se je zgodilo. Tega trenutka se sploh ne spomnim,” je po poročanju spletne strani Zurnal24.si povedal Krklec na enem od prejšnjih obravnav na celjskem okrožnem sodišču. Ustrelil je oba sodna izvršitelja.

Dejanje Krkleca sta preučevala tudi dva psihiatra, nadaljuje Zurnal24.

Psihiatrični izvedenec dr. Peter Pregelj je ocenil, da Krklec impulzivno reagira in te impulze težko obvladuje. Uporaba solzivca nanj ni imela biološkega vpliva, s solzivcem ga je poškropil pokojni izvršitelj. Po drugi strani pa psihiater dr. Dušan Lunder meni, da Krklec ni mogel obvladovati svojih dejanj.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www

LEAVE A REPLY