Trinajstletni Kosta K., deček, ki je izvršil masaker v beograjski šoli, pri čemer je ubil osem učencev in varnostnika, še vedno ne kaže obžalovanja, poroča srbski Blic. Deček se nahaja na Kliniki za nevrologijo in psihiatrijo za otroke ter mladino, vendar ga zanimajo le vprašanja o tem, kdaj bo od tam odpuščen in kakšne so reakcije na njegovo dejanje. Po poročanju Blica deček ni zahteval nobenega stika, ne z osebjem niti s starši. Vir navaja, da deček meni, da je izpustitev iz klinike le še vprašanje časa in je prepričan, da bo kmalu na prostosti. Pravijo, da je miren in ne prejema pomirjeval. “Drugo vprašanje, ki ga postavlja, je, kakšen vpliv je pustil, kakšne reakcije. Kaj se dogaja zunaj in pričakuje, da bo priljubljen. Njegova pričakovanja so dobesedno ta, da se bodo zbrali pod njegovim oknom in mu skandirali,” je dejal vir. Medij še piše, da je imel mladoletni morilec še 34 nabojev, vendar je prenehal streljati, ker je čutil, da mu zmanjkuje sape. Tako je, kot kaže, preživele otroke rešil njegov panični napad, po katerem je sam poklical policijo in povedal, kaj je storil.

V sredo je 13-letnik v osnovni šoli v Beogradu ubil devet ljudi, osem učencev in varnostnika, pri tem pa je bilo šest učencev in učiteljica ranjenih. Manj kot 36 ur kasneje je 21-letnik v vaseh Malo Orašje in Dubona ustrelil osem ljudi do smrti, pri čemer je 14 oseb utrpelo poškodbe. Ljudje še vedno prihajajo na kraje zločinov in tam polagajo cvetje in prižigajo sveče, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Učenci beograjske osnovne šole Vladislav Ribnikar naj bi se postopoma vrnili v šolo prihodnji teden, poroča srbski portal N1, pri čemer naj bi jim bila zagotovljena ustrezna psihološka pomoč tako učencem, učiteljem kot staršem. Od ponedeljka naprej pa naj bi bili preventivno prisotni policisti na vseh 1800 šolah v Srbiji, od začetka do konca pouka, je napovedal državni sekretar na srbskem notranjem ministrstvu Danilo Stevandić. Pojasnil je, da bodo zato letos zaposlili 1200 novih policistov, tako da bo vsaka šola v prihodnje imela policijsko prisotnost, ki bo skrbela za red in varnost učencev ter zaposlenih.

LEAVE A REPLY