V času dogodkov večjega obsega je na območju občine Gorišnica v naselju Formin zalilo garažo, meteorno vodo so izčrpali gasilci PGD Formin.

LJUBLJANA – Danes bo pretežno oblačno, nekaj jasnine bo na Primorskem in na severovzhodu. Občasno se bodo pojavljale manjše krajevne padavine, ki bodo pogostejše zjutraj in dopoldne, dež pa se bo v prihodnjih dneh še okrepil. Precej težav pa je vreme naredilo tudi včeraj.

V času dogodkov večjega obsega je na območju občine Gorišnica v naselju Formin zalilo garažo, meteorno vodo so izčrpali gasilci PGD Formin. Ob 18.30 je območje občine Gornji Grad zajelo neurje z močnim nalivom. Meteorna voda je ogrožala objekte, poplavila cestišče na več lokacijah in nanj nanesla gramoz. Gasilci PGD Gornji Grad, PGD Bočna ter PGD Nova Štifta so odpravili posledice.
“Aktivirali smo Prostovoljno gasilsko društvo Polenšak in Gabrnik. Gasilci PGD Polenšak so drevo razžagali, odstranili in očistili cestišče. Gasilci PGD Gabrnik so v Juršincih očistili 200 metrov cestišča in 200 kvadratnih metrov dvorišča, na katere je meteorna voda nanesla blato in gramoz. Gasilci PGD Gabrnik so v naselju Gabrnik očistili še 200 metrov cestišča, na katerega je meteorna voda nanesla blato in gramoz,” poroča spletna stran Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje (URSZR).

Pestro je bilo tudi v občini Majšperk. Gasilci so iz dveh gospodarskih objektov, ene farme in petih stanovanjskih objektov izčrpali vodo ter očistili cestišče Grdina-Kosovo sedlo. V Kupčinjem Vrhu in Stopercah so se sprožili trije plazi.

Ob 20.03 je v Strmcu pri Sv. Florjanu, občina Rogaška Slatina, prišlo do plazu, ki je deloma zasul traktor, parkiran ob gospodarskem objektu. Gasilci so kraj pregledali, gre za plaz dolžine 18 metrov in širine 6 metrov, katerega so prekrili s folijo. Lastnik bo v naslednjih dneh sam očistil okolico traktorja in ga prestavil.

Na pokopališču Gabrsko, v Trbovljah, se je zaradi zamašenega prepusta hudourniška voda razlivala po grobovih. Gasilci PGD Trbovlje mesto, PGD Dobovec in PGD Zagorje mesto so s protipoplavnimi vrečami in pregradami preusmerili vodo v strugo. S potopnimi črpalkami se črpa voda iz bazena, ki se je naredil pred prepustom, da se strojno očisti prepust. Na lokaciji Gabrsko, v občini Trbovlje, so gasilci PGD Trbovlje mesto s PVC folijo prekrili približno 1000 m2 zemeljskega plazu, ki ogroža stanovanjsko hišo. Aktiviran je bil Operativno štabno-informacijski center (OŠCZ) Trbovlje.

Ob 17.21 uri je območje občine Velenje zajelo neurje z močnim nalivom. Meteorna voda je zalila več objektov. Na terenu so bili gasilci PGE Velenje in PGD Škale, ki nudijo pomoč pri črpanju vode iz prostorov in odpravljanju drugih posledic.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Štab CZ Trbovlje

LEAVE A REPLY