Fra COVID-19-pandemien til massiv pengetrykk og sosial uro, har 2020 vært et stormende år. Bortsett fra flere bemerkelsesverdige hendelser, var Bitcoin (BTC) også et landemerkeår i prissegmentet, og til slutt økte fra $ 3600 til $ 41,950, og slo 2017-rekorden på $ 1,9892.

En rekke hendelser, både kryptovaluta og storfilm, ansporet Bitcoins prisbevegelse. Flere kryptoindustriaktører har uttrykt sine synspunkter på hendelsene som etter deres mening har mest innflytelse på BTCs prisbevegelse i 2020.

I følge hans kommentarer på Cointelegraph beskrev Morgan Creek Digital medstifter Anthony Pomplano halveringen av Bitcoin som den hendelsen som hadde mest innvirkning på eiendomsprisbevegelsene. “Det innkommende daglige tilbudet gikk ned og etterspørselen økte dramatisk, noe som førte til en økning i prisen i amerikanske dollar,” sa Pompigliano.

Nedgangen i Bitcoins halvert 11. mai 2020. Den tredje hendelsen i sitt slag siden aktiva ble lansert i 2009, halverte resulterte i at gruvearbeidere fikk 6,25 BTC i bytte for blokkbelønninger i stedet for 12,5 BTC. Tidligere halvering av Bitcoin resulterte i lavere priser, etterfulgt av et sidelengs prisbevegelse, selv om det til slutt skjedde store rally etter hver halvdel.

2020-arrangementet var ikke noe unntak da Bitcoin slo rekordhøye få måneder etter mai-arrangementet. Bitcoin Stock-to-Flow-modell fra Analyst Plan B er et populært prognoseverktøy i kryptorommet. Modellen forutsier fremtidige bitcoin-prisøkninger basert på halvering av den underliggende tilgangen på eiendelen.

Pierce Crosby, daglig leder for crypto asset charting platform TradingView, fortalte Cointelegraph om tre hendelser som antas å ha størst innvirkning på Bitcoins verdi i 2020. Den første bemerket: “Forbrukeraksept fortsatte å være tydelig i det planlagte første offentlige tilbudet på Coinbase.”

Coinbase, en stor amerikansk kryptokursutveksling, gjorde nylig et første børsnotering (IPO) med Securities and Exchange Commission. Dette trekket vil gjøre selskapet offentlig, og som et resultat vil selskapets aksjer bli handlet på det største amerikanske aksjemarkedet. Nyhetene falt faktisk sammen med en moderat nedadgående bevegelse i BTC-prisen på utviklingsdagen, selv om Crosbys kommentar ser ut til å henvise til børsintroduksjonen som bare et resultat av den underliggende og vedvarende etterspørselen.

Ifølge Crosby var “den institusjonelle akkreditering demonstrert i MicroStrategys omfordeling av statskassen til fordel for Bitcoin” en annen inspirasjon for prisen på BTC i 2020. Mange av de store selskapene har avduket sine Bitcoin-posisjoner i 2020. Det hele startet da milliardæren Paul Tudor avslørte sikringsstøttede bitcoinjobber i mai 2020.

I andre halvår kjøpte business intelligence-selskapet MicroStrategy hundrevis av millioner dollar i bitcoin. Andre selskaper, som Jack Dorsey’s Square og MassMutual, har også promotert bitcoin-kjøp som en del av en kjøpstrend for store spillere.

Bitcoin-prisen stiger etter institusjonell investorintervensjon. Kilde: TradingView
Crosby sa også at “bommen i DeFi og de leverede produktene som ble opprettet i dette området” påvirket prisen på BTC i 2020. Det siste året har det dukket opp en rekke DeFi-løsninger i kryptoindustrien, som åpner nye måter for medlemmer å øke hovedstad.

Noen ganger minner om ICO-boblen i 2017, førte desentralisert finansiering inn store pengesummer i 2020. Begrensede eiendeler gjennomgikk skarpe prissvingninger, mens tvilsomme prosjekter også dukket opp under bommen. I mellomtiden, i tråd med hypen, har Bitcoin vist en oppadgående trend til rekordnivåer etter å ha kommet seg fra det COVID-19-relaterte prisfallet i mars.

Når vi snakket om pandemien, sa Chadz, en kryptohandler og analytiker på Twitter, at COVID-19 hadde hatt en betydelig innvirkning på Bitcoins pris det siste året.

Chadds sa:

COVID har definitivt hatt størst innvirkning på prisen på Bitcoin # Bitcoin i amerikanske dollar i 2020, da den falt for en kort periode fra 8000 til rundt 3000.

Bitcoin-pris på Black Thursday. Kilde: TradingView
I mars 2020 falt verdien av store markeder og kryptokurver blant bekymringer over COVID-19 og raskt økende forebyggende tiltak. Imidlertid gjenopprettet Bitcoin raskere enn tradisjonelle finansielle eiendeler. ”Dette utvilsomt akselererte prosessen til de laveste nivåene, og siden den gang har vi kommet tilbake til heltidshøyder, ved hjelp av institusjonelle investeringsnyheter,” sa Tsjad om epidemien.

Chad la til at hendelser som MicroStrategys offentlige anskaffelser og å legge til $ BTC i PayPals arsenal, har lagt til en glans av tapt legitimitet og vil bidra til å bane vei for flere av disse investeringene i 2021. PayPal har kunngjort flere tillegg til den.

Source: CoinTelegraph

LEAVE A REPLY