Na finalu 67. tekmovanja za pesem Evrovizije v Liverpoolu je v soboto slavila Švedska s pevko Loreen in pesmijo Tattoo. To je bila njena druga zmaga na Evroviziji, saj je že leta 2012 zmagala s pesmijo Euphoria. Drugo mesto je osvojila Finska s pevcem Käärijä. Slovenska skupina Joker Out je zbrala 78 točk in si zagotovila 21. mesto.

Člani skupine niso bili zadovoljni z dosežkom. “Resnično nismo najbolj zadovoljni z uvrstitvijo, a smo dali vse od sebe,” so povedali za STA. Omenili so primer nemškega predstavnika, ki je kljub lastni turneji po Južni Ameriki na Evroviziji končal na zadnjem mestu. “Evrovizija je šov, ki je poln nepredvidljivih trenutkov, na katere ne moremo vplivati,” so poudarili.

Kljub razočaranju je frontman skupine, Bojan Cvjetićanin, bil najbolj prizadet zaradi glasovanja. Slovenija je prejela dvanajst točk od Srbije, medtem ko Slovenija Srbiji ni dodelila nobene točke. “Žalosten sem, da sosednje države druga drugi podeljujejo veliko točk, medtem ko to pri nas očitno ni tako. Medsosedska podpora očitno ne pomeni nič,” je dejal Cvjetićanin in dodal: “Osebno me je zelo prizadelo, da je Srbija Sloveniji dala 12 točk, Slovenija pa Srbiji ni dodelila nobene.” Prav tako je izrazil, da kot skupina ne bi več ponovili izkušnje Evrovizije.

Pomembno je omeniti, da slovenska žirija ni podelila nobene točke Hrvaški, medtem ko je slovensko občinstvo s televotingom dodelilo največ 12 točk skupini Letu 3. Takoj po razglasitvi rezultatov se je na Twitterju začelo norčevanje. “Slovensko občinstvo bo povsod po Hrvaški dobilo brezplačno pivo na poletnem dogodku, člani žirije pa bodo šli na dopust v Trst,” so nekateri zapisali v šali. Slovenija je na koncu zbrala 78 točk, od tega 33 točk od žirij in 45 točk od občinstva. Hrvaško občinstvo je Sloveniji dodelilo 12 točk, žirija pa le štiri.

LEAVE A REPLY